Järkisärki_puttanesca3_iso.jpg
 

Tomaattipasta Järki Särjestä

Pasta puttanesca- tyyliin on todellinen arjen pelastaja!

 
  • Kastike:

    • 1 iso tai 2 pientä keltasipulia

    • 2−4 valkosipulinkynttä

    • puolikas mieto chili/ripaus mietoa chilijauhetta

    • 1 punainen suippopaprika

    • 1 tölkki laadukkaita säilykekirsikkatomaatteja, esim. Mutti

    • 1 tölkki luomutomaatti & yrtit Järki Särki

    • 1,5 desiä mustia kivettömiä oliiveja

    • 2 ruokalusikallista pieniä kapriksia

    • kourallinen tuoreita yrttejä, esim. basilikaa tai oreganoa

    • 1 teelusikallinen sokeria

    • suolaa

    • mustapippuria

    • öljyä kuullottamiseen

    Pasta:

    • 500 grammaa spagettia

    • iso kattilallinen vettä

    • suolaa
       

  1. Kuori valkosipulinkynnet ja keltasipuli. Paloittele sipulit pieneksi hakkelukseksi. Pese ja silppua paprika.

  2. Lorauta kattilan pohjalle oliiviöljyä. Kuullota paprikaa, valko- ja keltasipulia sekä chiliä pari minuuttia. Lisää joukkoon tölkkitomaatit, oliivit ja kaprikset. Voit vielä huuhtaista tomaattipurkin ja kaataa vesitilkan kastikkeen joukkoon. Hauduta keskilämmöllä kannen 15 minuuttia, lisää järkisärki ja hauduta toiset 15 minuuttia.

  3. Pane pastavesi kiehumaan kastikkeen poristessa. Lisää spagetti kiehuvaan veteen, keitä al denteksi ja siivilöi.

  4. Mausta tomaattikastike lopuksi mieluisilla yrteillä, suolalla, sokerilla ja pippurilla. Ole varovainen suolan kanssa, sillä oliiveissa ja kapriksissa on jo paljon suolaa. Kaada kastike spagetin joukkoon ja sekoita. Koristele annos tuoreilla yrteillä

 

 

Lisää reseptejä