Perunasalaatti Järki särjestä.jpg
 

Perunasalaatti Järki Särjestä

 
  • 1 kg perunoita

  • 500 g (nippu) tankoparsaa

  • 1 purkki Järki Särki luomutomaatti & yrtit

  • 2 punasipulia

  • 1 ½ rkl punaviinietikkaa

  • 1 ½ rkl öljyä

  • 1 ½ rkl sokeria

 

🐟 Aloita marinoimalla punasipulit. Kuori, puolita ja pilko punasipulit. Laita pieneen astiaan. Lisää joukkoon punaviinietikka, öljy ja sokeri. Sekoita hyvin. Jätä maustumaan. 

🐟 Keitä perunat napakan kypsiksi. Kuori ja pilko suupaloiksi heti kuumina. Näin valmistettuna perunapalat imevät itseensä hyvin makuja. 

🐟 Kypsennä parsat paistamalla tai höyryttämällä vain muutaman minuutin, jotta ne pysyvät napakkoina. Pilko suupaloiksi. Laita kärkinuput sivuun koristelua varten. 

🐟 Yhdistä kuumat perunapalat ja tankoparsapalat kulhossa. Avaa Järki Särki-säilyke, ota pois laakerinlehti ja kippaa koko lasipurkin sisältö öljyineen kasvisten päälle. Lisää myös marinoidut punasipulit liemineen. Sekoita hyvin. Laita tarjoiluastiaan ja nostele parsanuput päälle. 

 

Lisää reseptejä