Paistetut nuudelit
Järki Särki
Nopeasti valmistuva särjellä höystetty nuudeliruoka sopii niin arkeen kuin leppoisan viikonlopun ruoanlaittoon
4 annosta
1 prk (180 g) Järki Särkeä luomutomaatti & yrtit
1 pkt (200 g) leveitä nuudeleita
2 porkkanaa
100 g siitakesieniä
4 valkosipulinkynttä
2 tl tuoretta inkivääriä
1 ps (100 g) lehtipinaattia
3 rkl soijakastiketta
2 rkl seesamiöljyä
1 rkl ruokosokeria
5 retiisiä
1 rkl seesaminsiemeniä
1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta nuudelit.
2. Kuori ja suikaloi porkkana ohuiksi tikuiksi. Viipaloi sienet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Raasta tarvittava määrä tuoretta inkivääriä.
3. Kuumenna öljy pannulla ja lisää valkosipuli ja inkivääri, kuullota noin minuutti. Lisää porkkanat ja sienet ja paista muutama minuutti. Lisää joukkoon pinaatti ja paista edelleen pari minuuttia. Lisää nuudelit ja särkipalat. Mausta nuudelit soijakastikkeella, seesamiöljyllä ja ruokosokerilla.
4. Sekoita nuudeleihin lopuksi viipaloidut retiisit ja seesaminsiemenet.