Nachopelti Järki särki
Särkikastike
1 prk (180 g) Järki Särkeä luomutomaatti & yrtit
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 mieto chili
2 rkl öljyä
2 tl juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
1 tl savupaprikaa
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria rouhittuna
1 prk (n. 300 g) säilykemustapapuja
Lisäksi
200 g maissi- tai ruisnachoja
100 g cheddar-juustoa
2 avokadoa
1 limetti
1 ruukku korianteria
1. Valmista ensin särkikastike:
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna chili. Jos haluat tulisempaa, hienonna myös chilin siemeniä ruokaan, jos miedompaa, poista chilin siemenet.
Kuullota sipuleita ja chiliä pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää mausteet pannulle ja jatka vielä hetki kuullotusta.
Lisää tomaattimurska, suola ja pippuri ja anna kastikkeen hautua 5 minuuttia.
Lisää joukkoon öljystään valutetut särkipalat ja valutetut mustapavut.
2. Raasta juusto.
3. Kaada nachot uunipellille tai isoon vuokaan. Kaada päälle kastike. Ripottele pinnalle juustoraaste.
4. Paista nachopeltiä 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia, kunnes juusto sulaa.
5. Viimeistele nachopelti paloitellulla avokadolla, limettiviipaleilla ja korianterilla.
Vinkki!
Voit tarjota mausteisen särkikastikkeen myös esimerkiksi lohkoperunoiden, keitetyn riisin tai ohran kanssa.