Särki frittata.JPG
 

Frittatta eli uunimunakas

 
  • ½ nippua (250 g) vihreitä parsoja

  • 2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä + 1 rkl voita

  • 1 litra (80 g) tuoreita nokkosen- tai pinaatinlehtiä (100 g pakastettua)

  • 8 kananmunaa

  • 1 pussi (150 g) juustoraastetta (esim. mozzarella)

  • 1 dl ruokakermaa

  • ½ tl suolaa

  • ¼ tl mustapippuria myllystä

  • 1 tlk Järki Särki luomutomaatti & yrtit

  • 6 kpl miniluumu- tai kirsikkatomaatteja

  • tuoretta tilliä


  •  

 

🐟 Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Huuhtele vihreät parsat ja leikkaa muutama sentti kovaa tyviosaa pois. Kuori varsien alaosa ohuelti.

🐟 Lisää uunivuokaan öljyä ja pyöräytä parsat siinä. Siirrä uuniin paahtumaan 10–15 minuutiksi.

🐟 Jos käytät tuoreita nokkosenlehtiä tai tukevalehtistä pinaattia, huuhtele ja ryöppää nämä. (Ryöppäys tarkoittaa nokkosen tai pinaatin pikaista kiehautusta ja huuhtelua kylmässä vedessä siivilässä.) Babypinaattia ei tarvitse ryöpätä.

🐟 Leikkaa nokkosen- tai pinaatinlehdet suikaleiksi. Valuta särkisäilyke liemestään.

🐟 Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa kevyesti. Sekoita joukkoon juustoraaste, kerma, suola ja pippuri sekä käsittelemäsi nokkosen- tai pinaatinlehdet.

🐟 Nosta paahtuneet parsat vuoasta. Voitele vuoan pohja ja reunat voilla. Kaada munaseos vuokaan.  Asettele päälle paahdetut parsat, särkipalat ja halkaistut tomaatit. Saksi päälle tilliä.

🐟 Paista frittataa 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Tarjoa kuumana aamiais-, brunssi- tai lounasruokana.

Ohje ja kuva: Pirjo Toikkanen (rouvakasvis.blogspot.fi)

 

Lisää reseptejä