Frittatta eli uunimunakas
½ nippua (250 g) vihreitä parsoja
2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä + 1 rkl voita
1 litra (80 g) tuoreita nokkosen- tai pinaatinlehtiä (100 g pakastettua)
8 kananmunaa
1 pussi (150 g) juustoraastetta (esim. mozzarella)
1 dl ruokakermaa
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria myllystä
1 tlk Järki Särki luomutomaatti & yrtit
6 kpl miniluumu- tai kirsikkatomaatteja
tuoretta tilliä
🐟 Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Huuhtele vihreät parsat ja leikkaa muutama sentti kovaa tyviosaa pois. Kuori varsien alaosa ohuelti.
🐟 Lisää uunivuokaan öljyä ja pyöräytä parsat siinä. Siirrä uuniin paahtumaan 10–15 minuutiksi.
🐟 Jos käytät tuoreita nokkosenlehtiä tai tukevalehtistä pinaattia, huuhtele ja ryöppää nämä. (Ryöppäys tarkoittaa nokkosen tai pinaatin pikaista kiehautusta ja huuhtelua kylmässä vedessä siivilässä.) Babypinaattia ei tarvitse ryöpätä.
🐟 Leikkaa nokkosen- tai pinaatinlehdet suikaleiksi. Valuta särkisäilyke liemestään.
🐟 Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa kevyesti. Sekoita joukkoon juustoraaste, kerma, suola ja pippuri sekä käsittelemäsi nokkosen- tai pinaatinlehdet.
🐟 Nosta paahtuneet parsat vuoasta. Voitele vuoan pohja ja reunat voilla. Kaada munaseos vuokaan. Asettele päälle paahdetut parsat, särkipalat ja halkaistut tomaatit. Saksi päälle tilliä.
🐟 Paista frittataa 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Tarjoa kuumana aamiais-, brunssi- tai lounasruokana.
Ohje ja kuva: Pirjo Toikkanen (rouvakasvis.blogspot.fi)