Särkiperunat
Kilo keitettyjä perunoita, lehtipersiljaa, kaprista ja särkeä, nam!
1 kg kiinteitä perunoita (esim. Siikli)
3 kevätsipulia
1/2 tl raastettua sitruunankuorta
2 rkl sitruunamehua
1 prk Järki Särki -kalasäilykettä (savustettu & luomuvalkosipuli)
1/4 tl suolaa
1 prk (50 g) kapriksia
1 rku hienonnettua lehtipersiljaa
🐟 Keitä perunat suolatussa vedessä kypsiksi. Jäähdytä.
🐟Hienonna kevätsipulit. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta 1/2 tl kuorta. Purista sitruunan mehu ja lisää se kevätsipulin joukkoon. Sekoita.
🐟Tyhjennä Järki Särki tarjoilukulhon pohjalle öljyineen. Lisää suola. Kuori ja paloittele perunat ja lisää kulhoon. Sekoita.
🐟Valuta kapriksista neste ja lisää kulhoon. Lisää kevätsipuli, sitruunan kuori ja lehtipersilja kulhoon. Sekoita ja tarjoile.
Lisää reseptejä
Reseptit