Caesarsalaatti Järki Särki
4 annosta
1 prk Järki Särki savustettu & luomu valkosipuli
4 kananmunaa
1–2 ruukkua romainesalaattia
100 g ruislimppua tai saaristolaisleipää
½ dl öljyä
parmesaania
lehtipersiljaa
Paahdetut juurekset
500 g punajuurta
300 g porkkanaa
2 rkl öljyä
½ tl suolaa
Kastike
2 dl rypsiöljyä
1 pala Järki Särkeä savustettu & luomu valkosipuli
1 rkl valkoviinietikkaa
2 tl dijonsinappia
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 kananmuna
1 valkosipulinkynsi
1. Valmista paahdetut juurekset: Kuori ja lohko punajuuret ja viipaloi porkkanat. Sekoita juureksiin öljy ja suola. Paahda juurekset uunipellillä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
2. Keitä kananmunia noin 7 minuuttia ja jäähdytä kylmässä vedessä.
3. Valmista kastike:
Mittaa kaikki aineet valkosipulia lukuun ottamatta kapeaan sauvasekoittimen kulhoon. Aseta sauvasekoitin kulhon pohjalle, käynnistä ja nosta hitaasti kulhoa pitkin ylös. Toista muutaman kerran, kunnes kastike emulgoituu. Mausta hienonnetulla valkosipulinkynnellä.
4. Kuutio leipä ja paista keskilämmöllä pannulla öljyssä krutongeiksi.
5. Valmista salaattipeti romainesalaatista. Asettele päälle kuoritut ja puolitetut munat, särkipalat, krutongit ja juurekset. Viimeistele salaatti parmesaanilla ja lehtipersiljalla. Tarjoa kastikkeen kera.