Särkilaatikko

 

1 prk (400 g) kokonaisena säilöttyjä tomaatteja
1 prk Järki Särki -luomutomaatti & yrtit
1 tl suolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
400 g makaronia
5 dl vettä
1 dl hienonnettua basilikaa
1 dl voimakasta juustoraastetta
1 dl pankojauhoa tai leivänmuruja
öljyä

 

 

🐟 Voitele uunivuoka. Kaada kokonaisena säilötyt tomaatit uunivuokaan ja puristele tomaatit käsin rikki.

🐟 Lisää Järki Särki uunivuokaan. Ota Järki Särjen laakerinlehdet ja kokonaiset pippurit pois ja riko kalaa vähän pienemmäksi. Lisää suola ja pippuri.

🐟 Lisää raa’at makaronit uunivuokaan. Huuhtele molemmat purkit vedellä, jotta saat kaikki maut talteen. Lisää vesi vuokaan. Lisää basilika ja sekoita. Tarkista, että makaronit peittyvät nesteen alle, veden tarkka määrä riippuu uunivuokasi koosta ja muodosta. Lisää vettä tarvittaessa.

🐟 Paista särkilaatikkoa 15 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Sekoita juustoraaste ja pankojauhot tai leivänmurut ja ripottele laatikon pinnalle. Jatka paistamista vielä 30 minuuttia. Tarkista, että makaronit ovat kypsiä. Anna laatikon vetäytyä hetki.

Ohje ja kuva: Satu Koivisto

 

Lisää reseptejä