Maukas savukalapiirakka maistuu niin juhlissa kuin kotoisessa iltapalapöydässä.

Maukas savukalapiirakka maistuu niin juhlissa kuin kotoisessa iltapalapöydässä.

 

Savukalapiirakka

 
  •  Piirakkapohja (Ø 26)

     

    2 dl vehnäjauhoja

    1 dl ruisjauhoja (tai vehnäjauhoja)

    100g voita

    1-2 rkl kylmää vettä

  • Piirakkatäyte

     

    1 purkki Järki Särki savustettu & luomuvalkosipuli

    300 g purjoa

    1,5 dl maitoa

    1,5 dl kermaa

    200 g perunaa

    1 muna

    2 rkl persilja

    0,5 tl suolaa

    0,5 tl pippuri 

Kuutioit kylmä voi ja nypi se jauhojen joukkoon. Lisää pari ruokalusikallista kylmää vettä, kunnes saat muotoiltua taikinasta tasaisen.

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle.

Esipaista taikinaa n. 8 minuuttia 200 asteisessa uunissa.

Leikkaa purjo suikaleiksi ja keitä maidossa, kunnes suikaleet pehmenevät (noin 5-7 minuuttia).
Nosta pehmeät purjosuikaleet pois ja säästä maito.

Leikkaa kuoritut perunat kuutioiksi ja keitä niitä vedessä noin 10 minuuttia.

Valuta kalapalat öljystä ja sekoita ne varovasti purjon ja perunakuutioiden kanssa. Levitä seos tasaisesti esipaistetun piirakan päälle.
Yhdistä maito, kerma, muna, suola, pippuri, persilja ja sekoita hyvin. Kaada tämä seos piirakan päälle.

Paista 200 ° C noin 30-40 minuuttia.

 

Lisää reseptejä