Järki Särki pizza

4 isoa pizzaa

 

Pohja

  • 1 kg vehnäjauhoja

  • 5 dl haaleaa vettä

  • 15 g tuorehiivaa

  • 0,5 dl oliiviöljyä

  • 15 g suolaa

Tomaattikastike

  • Kokonaisia tölkkitomaatteja (Mutti)

  • Valkosipulia

  • Suolaa

Täyte

  • Mozzarella- juustoa

  • Järki Särki- säilykettä (tomaatti tai savustettu)

  • Oliiveja, punasipulirenkaita tai tuoretta tomaattia

  • Rucolaa tai tuoretta basilikaa

 

🐟 Lisää haaleaan veteen oliiviöljy, suola ja hiiva. Lisää jauhot pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen. Yleiskone on taikinanteossa kätevä, mutta käsin vaivaamalla onnistuu myös hyvin.

🐟 Vaivaa taikinaa noin 7 minuuttia tai kunnes se irtoaa hyvin käsistä. Jaa taikina neljään yhtä suureen palaan ja pyörittele ne näteiksi palloiksi. Laita pyyhkeen alle kohoamaan vähintään tunniksi, mitä pidempään sen parempi. Voit tehdä taikinan valmiiksi jo edellisenä päivänä ja laittaa taikinakulhon muovipussiin käärittynä jääkaappiin, maku vain paranee. Muotoile taikina palloiksi seuraavan päivänä ennen leivontaa.

🐟Valmista tomaattikastike. Silppua valkosipuli pieneksi kuutioksi. Avaa tomaattisäilyke ja kaada tomaatit liemineen tasapohjaiseen kulhoon. Soseuta tomaatit sauvasekottimella hienoksi. Lisää valkosipuli ja suola. Kastiketta ei tarvitse keittää, se on valmista sellaisenaan.

🐟 Kohoamisen jälkeen kauli pizzat. Levitä tomaattikastike ja sen päälle leikatut mozzarella siivut. Lopuksi päälle Järki Särkeä, savustettu tai tomaatti, kumpikin käy. Lisäksi esim. tuoretta tomaattia, punasipulirenkaita ja oliiveja.

🐟 Paista pizza 250-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi 12-15 min.

🐟 Lisää kypsän pizzan päälle basilikanlehtiä tai rucolaa.

 
 

"Olipas herkullinen uusi tuttavuus! Tehtiin tyttären kanssa särkipitsaa ja toimi hienosti!
Maku, tuote, pakkaus, eettisyys kaikki 5/5!"

 
 

Lisää reseptejä